Julkaistu: 10.01.2024 15.46

Turnausraportti: Kakkosjoukkueelle täysi potti Leppävirralta

Ensimmäisessä pelissä FBI:tä vastaan VarTa otti jo totutusti pallon itselleen eikä sitä vastustajalle montaakaan kertaa lainannut. Kentille palannut Joona Rissanen vei VarTan 1-0 johtoon nopeiden syöttöjen kuviosta.

Toisen erän alussa kapteeni Mika Itkonen kasvatti eron kahteen maaliin kunnes minuutti tästä FBI avasi maalihanansa. Maalin jälkeen alkoi sekava vaihe joka periaatteessa kesti ottelun loppuun asti. Molemmille joukkueille vihellettiin jäähyjä tämän tästä eikä tasakentällisin paljoakaan päästy pelaamaan.

FBI tasoitti 2-2:een kahden miehen ylivoimalla. Kolmannen peräkkäisen VarTa jäähyn aikana Niklas Pulkkinen tuumasi, että kerran tässä ollaan alivoimalla koko ajan niin silti maaleja tarvitsee tehdä. Teemu Kinnusen kanssa kenttä solmuun ja pallo maaliin. Sitten oli FBI:n vuoro jäähyillä ja tämän Mikael Kervinen rankaisi välittömästi 2 sekunnin päästä.

Toiselle erätauolle siis 4-2 johdossa.

Kolmannen erän alkuun taas VarTalle jäähy ja samat miehet juonimaan toista alivoimamaalia. Osat vaihtuivat ja Kinnusen vuoro huudattaa joukkuekavereitaan vaihtopenkillä. FBI sai kuitenkin kahdella maalilla vielä pelin jännäksi. Toni Immonen ratkaisi pelin laukomalla pallon tyhjään maaliin ja viimeisen naulan arkkuun löi ylivoimalla Riku Karvonen.

VarTan tehomiehet: Niklas Pulkkinen 1+1, Teemu Kinnunen 1+1, Arttu Holopainen 0+2, Joona Rissanen 1+0, Toni Immonen 1+0, Riku Karvonen 1+0, Mika Itkonen 1+0, Mikael Kervinen 1+0, Iisakki Luotinen 0+1, Jani Hentunen 0+1. Mikko Korhonen 17 torjuntaa.

Huomion arvoista, että jokaisen maalin teki eri palaaja. VarTalle 5*2min ja FBI 4*2min + 10min.

Toinen ottelu aina vaarallista KallSia vastaan olikin sitten kenties kauden tasokkain aladivaripeli. Sonkajärveläiset oli vihdoin saaneet kolme ketjua miehiä pelireissuun. KallSi veikin tasaisen avauserän nimiinsä 0-1. Jasper Tolvanen tasoitti 19 min kohdalla, mutta puolen minuutin päästä KallSi painui uudestaan johtoon.

VarTan tasoituksen teki Lasse Tornberg erän loppupuolella. 2-2 tilanteesta siis kohti kolmatta erää.

Kolmoserän puoliväliin osui varkautelainen tehohetki ja kolme maalia neljään minuuttiin tuntui ratkaisevan jo ottelun. Niklas Pulkkinen, Riku Karvonen ja Toni Immonen nostivat johdon siis jo 5-2:een. KallSi ei kuitenkaan myynyt nahkaansa ilmaiseksi ja kuten edellisessäkin kohtaamisessa, johto hupeni yhteen maaliin reilussa 20 sekunnissa. Lopun uhrautuva puolustaminen kuitenkin tuotti tulosta ja pisteet matkasivat Varkauteen 5-4 voitolla.

VarTan tehomiehet: Toni Immonen 1+2, Lasse Tornberg 1+0, Riku Karvonen 1+0, Niklas Pulkkinen 1+0, Jasper Tolvanen 1+0, Niklas Tolvanen 0+1, Jani Hentunen 0+1. Mikko Korhonen 8 torjuntaa.

Kakkosjoukkueen sarjajohto kasvoi tämän turnauksen myötä jo 6 pisteeseen. Kakkosena jatkaa SB Lapinlahti. Kautta on jäljellä kolme turnausta ja kuusi peliä. Tällä hetkellä tilanne näyttää erityisen makoisalta, mutta töiden teko on edelleen kesken...

Seuraava turnaus on Kuopion Studentialla 27.1. Silloin vastassa on TuuRa ja nimenomaan SBL.