Julkaistu: 18.12.2023 12.04

Turnausraportti: Miesten kakkosjoukkue Joulutauolle piikkipaikalla

Paikallisturnauksen avauspelissä aamulla vastassa vielä tällä kaudella kohtaamaton Pisaba II. Kuuden minuutin tutustumisen jälkeen VarTa otti pelin komennon itselleen ja Jani Hentunen lähetti pallon viivasta miesmassan läpi maaliin. Itseään kahden turnauksen ajan etsinyt Teemu Kinnunen sai apinan selästä ja nosti taitavasti pallon etukulmasta sisään ylivoimalla. Erätauolle 2-0 johdossa.

Toisen erän alussa minuutin välein Mikael Kervinen ja Kinnunen lisäsivät johdon jo 4-0. Loppu erä meni pelaillessa ja VarTan viedessä peliä.

Kolmannessa erässä Jasper Tolvanen laukoi takakulmaan 5-0 lukemat. Ottelun loppua kohden myös Pisaba pääsi peliin mukaan, lähinnä VarTan jäähyillessä. Viimeiset 7 minuuttia pelattiin suurimmaksi osaksi VarTan päädyssä kahden peräkkäisen jäähyn ansiosta ja myös Pisaban yrittäessä kaunistella lukemia ilman maalivahtia. Alivoimat hoitui tällä kertaa tyylikkäästi ja vielä sekunti ennen loppua Teemu Kinnunen surmasi apinansa tekemällä hattutempun tyhjään maaliin.

Lopputulos siis tyylipuhdas 6-0 ja maalivahti Mikko Korhoselle tilastoihin salibandyssa hivenen harvinaisempi nollapeli.

VarTan tehomiehet: Teemu Kinnunen 3+0, Mikael Kervinen 1+1, Tatu Karvinen 0+2, Jani Hentunen 1+0, Jasper Tolvanen 1+0, Lasse Tornberg 0+1, Riku Karvonen 0+1, Mika Itkonen 0+1. Mikko Korhonen 14 torjuntaa.

Reilun tunnin huilin jälkeen mitattiin pohjoisnaapuri VirrVen päivän kunto. Pienellä kokoonpanolla liikkeellä olleet leppävirtalaiset antoivat suosiolla VarTalle ohjakset käsiinsä, niin kuin aiemmassakin pelissä. Riku Puittisen kauden avausmaalilla VarTa 1-0 johtoon. Hyökkääjäksi nostettu Pasi Sorjonen kiitti luottamuksesta ja puttasi takatolpalta sisään Puittisen pitkän syötön. Seuraavaksi tästä innostuneena Sorjonen veivaili itsensä kulmasta maalille ja taituroi 3-0 maalin.

Päivän ensimmäisen vastustajan maalin VarTa verkkoon teki VirrVe puolittaisesta vastahyökkäyksestä tyylikkäällä kuviolla. Toiselle erätauolle 3-1 VarTan johdossa.

Kolmannen erän maaleja alettiin tekemään vasta erän loppu puoliskolla kun Jani Hentusen päivän toisella ja vapautuneen Teemu Kinnusen maaleilla varmisteltiin voittoa. VirrVen 5-2 kavennuksen teki Tatu Karvinen sijoittamalla pallon tarkasti oman maaliin takakulmaan. Varmuuden vuoksi vielä maalivahti Mikko Korhonen väisti palloa ja näin varmasti kauden kummallisin tilanne nähtiin siinä.

Lopputulos 5-2 ja keskinäiset pelit maalierolla 10-3 varkautelaisten nimiin.

VarTan tehomiehet: Riku Puittinen 1+2, Pasi Sorjonen 2+0, Jani Hentunen 1+0, Teemu Kinnunen 1+0, Lasse Tornberg 0+1, Riku Karvonen 0+1, Niklas Tolvanen 0+1. Maalivahtien torjuntoja ei tässä pelissä laskettu.

Nelosdivarin vaipuessa Joulutauolle tilanne näyttää Kakkosjoukkueen osalta varsin hyvältä. Samaan aikaan Siilinjärvellä pelatun turnauksen jälkeen VarTan sarjajohto on kasvanut jo viiteen pisteeseen. Kakkosena jatkaa SBL Lapinlahdelta.

Seuraava turnaus on heti Loppiaisen jälkeen 7.1 ja pelipaikkana on Leppävirran Vesileppis Areena.