Julkaistu: 14.11.2023 11.00

Turnausraportti: Miesten Kakkosjoukkue jatkaa puhtaalla pelillä

Avauspelissä FBI:tä vastaan ensimmäinen erä meni viime turnauksen tapaan pyöreästi 0-0. VarTa kuitenkin loi jatkuvalla syötöllä tilanteita vastustajan päätyyn ja piti pelin hallussaan. Avausmaali syntyi toisen erän alkuun kun pakin paikalle siirtynyt Riku Karvonen kanttasi pallon viivasta vahvan maskin takaa maaliin. Niklas Pulkkinen vei VarTan tauolle 2-0 johdossa.

Kolmas erä aloitettiin alivoimalla ja FBI pyöritti pitkään ja hartaasti kunnes Jasper Tolvanen riisti keskialueella pallon ja namutteli Pulkkiselle tyhjän maalin johon oli helppo putata sisään. Jäähyn päätyttyä Mikael Kervinen nosti VarTan jo 4-0 johtoon ennen kuin oli FBI:n vuoro avata maalitilinsä. Viisi minuuttia ennen loppua FBI tuli maalin päähän toisella hieman onnekkaalla flipperimaalilla.

Tämän lähemmäs ei iisalmelaisilla ollutkaan asiaa ja VarTa vei voiton luvuin 4-2.

Ottelu oli tiukoista lukemista huolimatta melko selvästi Kakkosjoukkueen heiniä. FBI:n uusi maalivahti Mikael Moilanen venyi kerta toisensa jälkeen uskomattomiin suorituksiin ja piti joukkuettaan elossa. Alivoima toimi täydellisesti kun kahden yrityksen aikana vastustaja ei saanut laukaustakaan aikaiseksi.

VarTan tehomiehet: Niklas Pulkkinen 2+0, Mikael Kervinen 1+0, Riku Karvonen 1+0, Riku Puittinen 0+1, Joona Rissanen 0+1, Jasper Tolvanen 0+1. Mikko Korhonen 14 torjuntaa.

Toisesta ottelusta oli odotettavissa edellistäkin tiukempi kun sarjakakkonen SBL halusi voitolla päästä takaisin piikkipaikalle minkä se menetti VarTalle edellisen turnauksen jälkeen.

Tällä kertaa ei tarvinnut odotella ensimmäistä maalia kovinkaan kauaa. Koko päivän mielettömästi töitä paiskinut Niklas Tolvanen karvasi pallon vastustajan hyökkäyspäässä ja uitti pallon längistä sisään jo heti 19 sekunnin jälkeen. SBL tasoitti parin minuutin päästä hienolla vaparikuviolla ylivoimalla. Alle minuutti tästä ja pakin paikan hyvin omakseen ottanut Riku Karvonen kanttasi samoilta jalansijoilta pallon etuylsään.

Sitten nähtiinkin ikävämpi tilanne kun pallontavoittelutilanteessa laidan vieressä napsahti pienimuotoinen ylilyönti SBL pelaajalta, jonka seurauksena maalintekijä Karvonen törmäsi pitkin seiniä, jotka Studentialla on tunnetusti vaarallisenkin lähellä. Jääpussille oli töitä ja mies laskemaan tähtiä loppu erän ajaksi penkin päähän. Tästä seuranneesta ylivoimasta VarTa rikastui yhdellä maalilla Mikael Kervisen toimesta. 3-1 johdossa siis erätauolle.

Heti toisen erän alkuun tähtimerkit löytänyt Karvonen kanttasi jälleen viivasta pallon kostoksi maaliin. Pari minuuttia eteenpäin ja oli kapteeni Mika Itkosen vuoro heristää nyrkkiä maalin merkiksi. SBL pääsi kaventamaan tilanteeksi 5-2 kun takapatja rebound pomppasi suoraan vastustajan lapaan ja edessä oli tyhjä maali. SBL sai yrittää maalia rankkarista, mutta maalivahti Mikko Korhonen jäädytti hyökkääjän yrityksen täysin, tämän saamatta edes laukausta aikaiseksi.

Kolmannessa erässä VarTa kasvatti johtonsa ratkaisevasti jo 6-2:een. Ylivoimalla arkkitehtinä jälleen kukas muukaan kuin Riku Karvonen. Lopussa SBL yritti vielä kaunistella numeroita ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta pallo löytyikin omasta verkosta kun työmies Jasper Tolvanen lähetti pallon omasta päästä maaliin.

Loppuluvut kärkikamppailussa lopulta selvästi 7-2 VarTalle.

VarTan tehomiehet: Riku Karvonen 3+0, Mikael Kervinen 1+1, Mika Itkonen 1+1, Riku Puittinen 0+2, Niklas Tolvanen 1+0, Jasper Tolvanen 1+0, Teemu Kinnunen 0+1 ja Niklas Pulkkinen 0+1. Mikko Korhonen 11 torjuntaa.

Päivän suoritus oli vähintäänkin kiitettävä kun vaikealla, pienellä ja liukkaalla parkettikentällä joukkue pelasi erinomaisesti.

Kakkosjoukkue jatkaa siis kuuden pelin jälkeen puhtaalla saldolla ja johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla seuraavaan joka on tällä hetkellä RT Dynamo. Kakkosjoukkueelle poikkeuksellista on, että se on tehnyt eniten maaleja sarjassa (5,3/peli), ja päästänyt se on vähiten (1,9/peli). Kauden alku on ollut toistaiseksi jo lähihistorian paras, mutta vielä on paljon töitä tehtävänä.

Seuraavan kerran töihin mennään 3.12 Lapinlahdelle, jossa vastaan asettuu SB Jaws Kuopiosta ja Kalliosuon Sisu Sonkajärveltä.